نظرات آيت الله محمدابراهيم جناتی، موسوی تبريزی، يوسفی اشکوری، بهمن کشاورز و فاطمه صادقی درباره ازدواج موقت، هم
ميهن
خبرگزاری فارس روز پنجشنبه گذشته خبر داد مصطفی پورمحمدی وزير کشور در همايش هم انديشی حجاب در قم گفته است: ازدواج موقت بايد با جسارت در کشور ترويج شود.
«مينا» ۴۱ساله در يکی از سايتهای مربوط به ازدواج موقت مطلبی با اين مضمون نوشته است: «شوهرم فوت شده و يک پسر مومن ۱۸ساله دارم، حاضر به صيغه هستم. اطلاعات و ميزان مهريه و مدت را برايم ايميل کنيد.» محسن ۲۰ ساله دوست دارد که ازدواج موقت را تجربه کند، او که شماره تلفناش را روی سايت مربوط به صيغه گذاشته است، میگويد: «ماهانه يک سکه بهار آزادی به عنوان مهريه پرداخت میکنم و میخواهم که همسر موقتم مقيد به اصول دينی باشد.» محسن با صدای دورگهای که هنوز انگار سالهای بلوغ را طی نکرده است، میگويد: «تا هروقت که بخواهيد مدت را تمديد میکنم. منتها پيش از آن بايد در يک مکان عمومی همديگر را ملاقات کنيم و اگر شما موافق بوديد برای عقد موقت به محضر برويم.» محسنها و ميناها در شرايطی به جستوجوی زوجی مناسب برای صيغه هستند که وزير کشور پنجشنبه گذشته (۱۰ خرداد) در همايش همانديشی حجاب در قم اعلام کرد که «ازدواج موقت بايد با جسارت در کشور ترويج شود.»«مصطفی پورمحمدی» گفت: «بالا رفتن سن ازدواج در کشور باعث به وجود آمدن معضلات فراوانی میشود. ازدواج موقت تنها برای کامجويی مردان متاهل نيست که بروند و برای بار چندم ازدواج کنند، مگر امکان دارد که اسلام نسبت به جوانان ۱۵ سالهای که خداوند شهوت را در وجود آنها قرار داده بیتفاوت باشد.»
وزير کشور همچنين اعلام کرد: «در شرايط فعلی امکان ازدواج به دلايل مختلف اجتماعی وجود ندارد و ما نيز نمیتوانيم نسبت به خصوصيات سنی قشر جوان جامعه بیتفاوت باشيم. برای ارضای ميل جنسی جوانانی که امکان ازدواج ندارند بايستی فکری شود.» وزير کشور در اين همايش راهحل خود را نيز ارائه داد: «اکنون وقت آن رسيده که حوزههای علميه به اين امر اهتمام ورزند و به بررسی برخی حواشی که از اجرای اين حکم خدا در جامعه ممکن است به وجود بيايد، بپردازند.» پيش از اين هم آقای هاشمی رفسنجانی در سالهای پس از جنگ در نماز جمعه يک بار به منظور صيانت جامعه از آلودگیهای اخلاقی و تاکيد روی راهکارهايی که شرع اسلام به آنها اشاره کرده است روی ازدواج موقت بحثی را باز کرده بود که در آن زمان با واکنشهای مثبت و منفی در مسوولان و زنان و مردان جامعه روبهرو شد. اين روزها بحث ازدواج موقت و صيغه ميان مسوولان و جامعه مذهبی در کش و قوس است، گروهی مخالف و گروهی موافق هستند. «آيتالله جناتی» يکی از موافقان طرح صيغه است، تا آنجاکه در رساله خود، برای ازدواج موقت دختر اجازه پدر را ضروری نمیداند. او به همميهن میگويد: «به اين مساله در رسالهام به صورت کامل پرداختهام، به نظرم ميان ازدواج موقت و دائم تفاوت چندانی وجود ندارد، وقتی در ازدواج موقت هر دو طرف متدين و مقيد باشند هيچ فرقی با نوع دائم ندارد تنها به اقتضای شرايط بايد يکی از اين دو گزينه را انتخاب کرد.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر